Öğrenci Evi İçin Eşya Satın Almak

Written By blogyazari on 6 Eylül 2013 Cuma | 23:51:00

Öğrenci evini kiraladığınızı farz ediyorum. Elektriği suyu v.s. de açtırdınız, artık ev kullanıma hazır. Evi eşyalar ile döşeme vakti gelmiştir.Bireysel olarak kalınacak oda için ve de varsa ortak kullanım için eşyalar satın alınır.Öğrenci evi eşyaları, ev kurmanın ilk masraflarından biridir. Öğrenci evi için eşya satın almak oldukça zevkli bir iştir, arkadaşlarınıza danışırsınız, beraber taşırsınız, eğlenirsiniz. Eşya satın almak öğrencilik dönemindeki güzel anıların bir kısmını oluşturur.

Öğrenci Evi İçin Eşya Satın Almak spotçu ikinci el eşya öğrenci üniversiteBireysel olarak kendi odanız için; yatak,bez dolap,çalışma masası,sandalye,halı,mini kitaplık,perde,tül ilk etapta lazım olacaklar. Tabi mali durumumuza göre daha iyi seçeneklerimiz de olabilir. Örneğin bez dolap yerine ahşap gardrop , basit bir yatak yerine bazalı şık bir yatak da seçilebilir.

Ortak kullanım alanları için; örneğin salon için; halı , çekyatlar ya da oturma grubu , sehpa , televizyon,perde ve tül ilk aklıma gelenler.Bunun dışında ütü , ütü masası ,banyo lavabo için; köşelik , çamaşır makinesi de lazım olacaktır.

Mutfak da ortak kullanım alanıdır; bulaşıklık , tabak,bardak ,kaşık , masa ve sandalyeler yani normal bir evde bulunması gereken neredeyse herşey yine öğrenci evi için de lazım olacaktır.Yine perdeleri unutmayalım.

Peki öğrenci evi için tüm bu eşyaları  nereden satın alacaksınız?

Eğer paranız varsa tüm ihtiyaçlarınızı tabiki mağazalardan temin edebilirsiniz. Buzdolabı,çamaşır ve bulaşık makinesini enerji tasarruflu almanızı tavsiye ederim.Bütçesi buna müsait olmayanlar için ise yazının devamında anlatıyorum.

Üniversite civarları üniversite öğrencilerinin en yakın yerleşim yerleri olur. Öğrencilerin yerleştiği mahallelerde de ikinci el - spotçu adında dükkanlar olur. İkinci el eşyaları buralardan temin edebilirsiniz. Bu eşyaların kimisi yaşınızdan bile daha fazla bir ömür geçirmişlerdir. 20 - 30 senelik buzdolabı , çamaşır makinesi bile bulabilirsiniz.

Satın aldığınız bu ürünleri taşımak için mutlaka satın aldığınız yerde bir vasıta olur , onunla evinize kadar taşıtabilirsiniz. Bu imkanı ücretsiz sağlayabilirler. Ticaret anlayışlarına kalmış. Eşyaları binanın kapısına getirdiniz ama yukarı çıkması da gerek. Yine satın alırken taşımak için insan lazım olduğunu belirtirseniz, o ikinci el eşya satanların yani spotçuların mutlaka tanıdıkları hamalları olur. Onlarla eşyaları taşıtabilirsiniz. Son zamanlarda asansörlü taşıma firmaları da bu iş için uygun görünüyor.Tercihinize kalmış.

Öğrenci evini kapatırken eşyalarınızı yine bu ikinci el eşya satan yerlere satabilirsiniz ama çok ucuza alırlar , o yüzden tavsiyem sağa sola ilan vererek eşyaları diğer öğrencilere satmak.Hem siz kazanın hem de öğrenci kardeşlerinize faydanız dokunsun.

Bu yazının neredeyse tamamı bekar evleri için de geçerlidir.

0 yorum:

Yorum Gönder