Öğrenci Evinde Zaman Nasıl Geçer?

Written By blogyazari on 7 Eylül 2013 Cumartesi | 00:49:00

Öğrenci Evinde Zaman Nasıl Geçer?


Dersten eve gelirken  günün geri kalan öğünleri için market alışverişi yapılır. Varsa misafirler de hesaba katılır.Başka planı olmayan arkadaşlar eve varmıştır. Aç iseler yemek yapıp yerler. Yemekte okuldan,hocadan,derslerden, kantinde görülen insanlardan falan bahsedilir. O sıra televizyon açıktır. Muhabbet televizyonda görünen bir görüntü sonucu değişir. Hele üniversitenin ilk yıllarında iseniz "çok bilmiş" yorumlar yapmak daha olasıdır.

Evde günün uyku dışı her saatinde çoğunluğun ilgi alanına göre; genelde futbol maçı, dizi ya da yarışma programı seyredilir. Eğer yemek yerde yeniliyorsa bir türlü sofra kalkmak bilmez , çünkü yemek sonrası sigara içen arkadaşlarınız olabilir ya da tümden herkes yemek sonrası mayışması geçiriyorsunuzdur. Gözler tvde zaman akar geçer. Sonra bir şekilde sofra kaldırılır, kimisi hemen kenara uzanır televizyon izlemeye devam eder , bir kısmı kalkar odasına gider , facebook açar , mesajlaşır. Müzik dinler. Ancak genelde zaman uyku öncesi değilse hep beraber geçer. Salon en çok toplaşılan yerdir haliyle.

Eğer salon bir arkadaşın odasıysa farketmez, en büyük oda olduğu için orada toplanılır, misafirler de genel de hep beraber orada ağırlanır. Birinizin misafiri hepinizin misafiridir. Arkadaşınızın arkadaşı sizin de arkadaşınızdır.Kısa sürede kaynaşılır. Samimi olunur.

Arada bir herhangi bir odada toplaşılır. Bu genelde oda ziyaretleri şeklinde olur. Eğer bir odada iki ev arkadaşı toplaşmışsa diğerleri de oraya gelir genelde. Yere , kanepeye ,yatağa türlü şekilde yayılmak suretiyle genelde boş sohbetler edilir.Sohbetlerin konusu yine okul,hocalar,dersler , sınavlar,yerleşkede rastladığımız insanlar, sokakta karşılaşılan ilginç olaylar, otobüs - tramvay maceraları falandır.

Bazen de odada, salonda toplaşılıp PES oynanır, turnuvalar yapılır. Yine evde hazır bilgisayar ağından faydalanıp Counter Strike gibi multiplayer (çok oyunculu) oyunlar oynanır. Tercih edilen diğer oyunların başında araba yarışları gelir.Kağıt oyunları da oldukça popülerdir.

Beraber geçirilen zamanlarda hayat hakkında planlar yapılır. Okul nasıl biter , sınavlardan nasıl geçilir gibi konular üzerine soru cevap yapılır.Bu mevzular hep beraber dertlenmenizi sağlar yine de fazla takmazsınız çünkü orası makaranın,muhabbetin döndüğü öğrenci evidir. Bu sohbetler hergün böyle sürer gider. Ta ki son seneye gelmişsinizdir, artık mezun olmanız gerekiyordur, okulu ve sınavları biraz daha ciddiye alırsınız.

Bekar evi de böyledir ama bazı şeyler değişmiştir. Çünkü çalışılmaya başlanmıştır. Yemek genelde ya da bazen dışarıda yenir, erken saatlerde uyunur, daha az sohbet ve etkileşim vardır. Genel olarak öğrenci evinde zaman hızlı ve eğlenceli geçer.

0 yorum:

Yorum Gönder