Öğrenci Evi - Çevre İlişkisi

Written By blogyazari on 26 Eylül 2013 Perşembe | 13:35:00

Öğrenci evi, eğer öğrencilerin çoğunlukta ikamet ettiği bir apartmanda ise sorun yoktur. O da diğer öğrenci evleri gibidir aşağı yukarı... Ancak öğrenci evi genelde ailelerin bulunduğu bir apartmanda ise bazı haklı - haksız kötü bakışlara , düşüncelere sebebiyet verebilir.
Öğrenci Evi - Çevre İlişkisi

Anadolu'nun çoğu coğrafyasında, öğrenci parası hariç diğer özellikleriyle pek sevilmez. Çoğu öğrenci başıboş, dağınık,düzensiz,gürültücüdür evet. Bunun yanı sıra yine birçoğu geleneklere, toplum değerlerine uygun yaşam sürmezler.İşte bu yüzden bu halleri; apartmanda olsun çevrede olsun dedikodu sebebi olur. Etraftaki insanlar öğrenci evini , orada yaşayan öğrencileri pek sevmezler.

Tabi durum hep böyle değildir.Biraz daha efendi , biraz daha az falso hareketleri olmayan bir öğrenci evi kurmuşsanız durum tersine dönebilir. Apartmandaki teyzeler size acır , bazen çatkapı yemek getirebilirler. Bazen yardım isteyebilirler.

Çevredeki esnaf ise sizi genelde sever. Çünkü siz onların müşterisisinizdir. İster istemez muhabbetiniz gelişir.

Sonuç itibarıyla apartmandakiler sizi sevseler de sevmeseler de ilişkiniz apartman boşluğunda , önünde karşılaşmaktan öteye gitmez. Tabi aşırıya kaçıp çok fazla gürültü , aşırılık yapmazsanız geçinip gidersiniz aksi halde sorunlarla karşılaşabilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder