Öğrenci Evi Eşyaları Üzerine

Written By blogyazari on 14 Mart 2014 Cuma | 00:32:00

Öğrenci Evi Eşyaları Üzerine
Öğrenci evi eşyaları, genelde ikinci el eşya satan dükkanlardan bir başka deyişle spotçulardan satın alınır. Ortak kullanım için olanlar; örneğin halı,perde,masa,çekyat gibi eşyalar ikinci el tercih edilirken; bireysel kullanım için olan yatak,bez dolap v.b. eşyalar özellikle hijyen gibi sebeplerden ötürü sıfır - yeni olarak tercih edilir.

Beyaz eşyalarda ise durum büyük oranda ikinci el eşyalardan yanadır. Örneğin birçok öğrenci evinde buzdolabı ,çamaşır makinesi gibi eşyalar ikinci eldir. Bir öğrenci evine misafir olduğunuzda 15 -20 senelik buzdolabı,çamaşır makinesi görmeniz çok normaldir. Bu eşyalarda fiyat/ fayda oranı herhalde en iyi durumdadır. Çünkü bu eşyalar yıllarca kullanılarak yeterli faydayı vermektedir. Ancak eski oldukları için yeni beyaz eşyalara göre daha fazla elektrik harcadıkları kesindir. İkinci el eski eşyaların fiyatları öğrenci için uygun olabilir ancak elektrik faturaları bir miktar yanıldığımızı gösterir.

Bana göre öğrenciler, buzdolabı ya da çamaşır makinesin birini ya da her ikisini en başından yeni satın almalı; elektrik faturası ile beraber düşünüldüğünde ve de 4 sene sonunda bu eşyaların satıldığını da düşünürsek; alım maliyetini  amorti eder diye düşünüyorum.

Öğrenci evi eşyalarının tamamı eski değildir. En teknolojik öğrenci evi eşyası bilgisayarlardır ve genelde evdeki en yeni eşyaları oluştururlar. Bir de öğrencilerin biriktirme alışkanlığı sonucunda oluşturduğu eşyamsı şeyler vardır. Sigara paketlerinin birleştirilmesi suretiyle oluşturulan dekor görevi gören çeşitli cisimler de öğrenci evinde göze çarpar.Ben, öğrencilerin boş sigara paketlerinden daha çok masa yaptıklarını gördüm.

Öğrenci evi için eşya satın alırken de eşya satarken de diğer öğrencileri tercih etmeniz öğrenci milleti açısından çok faydalı, ekonomik ve de güzel bir dayanışma örneği olacaktır.

Öğrenci Evi İçin Eşya Satın Almak başlıklı yazıyı da okumanızı tavsiye ederim.

0 yorum:

Yorum Gönder