Karabük'te Öğrenci Hayatı Üzerine

Written By blogyazari on 19 Şubat 2014 Çarşamba | 17:40:00

Karabük Üniversitesi Hakkında Bilgi


 Karabük'te Öğrenci Hayatı Üzerine
Karabük Üniversitesi 2007 yılında Karabük ilinin merkez ilçesinde kurulmuş bir devlet üniversitesidir, halihazırda bünyesinde 12 fakülte,7 meslek yüksek okulu,3 yüksek okul ve 4 enstitü barındırmaktadır. 680 öğretim elemanı bulunmaktadır. Üniversite,  Araç Çayı kenarında karşı beri, şehrin birçok noktasından görülebilen hafif eğimli bir araziye kurulmuştur.

30 - 35 bin civarında öğrencisi bulunmaktadır. Karabük Üniversitesi her geçen gün yeni inşaatlar ile bünyesine yeni imkanlar katmaktadır.Kapalı spor salonu, olimpik yüzme havuzu, futbol stadyumu  Karabük Üniversitesi'nin  imkanlarından bazılarıdır.

Kampüs içinde hayvanat bahçesi de Karabük Üniversitesi'ni  sıradışı kılan detaylardan. Kadın mehteran takımı Karabük Üniversitesi'nin ilginç icraatlerinden biri olarak göze çarpıyor.

Karabük Üniversitesi'ne Ulaşım

Üniversite en yakın yerleşim birimlerine ve öğrenci yurtlarına yürüme mesafesindedir. Daha uzak yerlerden toplu taşıma araçları ile ulaşım sağlanmaktadır. Üniversite kampüsüne ulaşmak için Araç Çayı üzerindeki köprüyü kullanmak zorundasınız.

Karabük'te Öğrenci Yurtları 

En yakın öğrenci yurtlarından bahsedecek olursak; Karabük Üniversitesi'ne en yakın yurt KYK Karabük Yüksek Öğrenim Öğrenci Yurdu'dur, hemen kampüs içinde bulunmaktadır. KYK Bahaddin Gazi Yurdu (erkek yurdu) ise üniversitenin karşısında Üniversite Mahallesi'nde yer almaktadır. Yürüme mesafesindedir. Bir diğer yurt ise minibüs ile 10 dakika mesafede kredi yurtlar kurumu Esentepe Taşkent yüksek öğrenci yurdudur. (kız yurdu)

Karabük'te devlet yurtlarının dışında çok sayıda özel yurt bulunmaktadır. Özel erkek öğrenci yurtları genelde şehir merkezinde bulunurken özel kız öğrenci yurtları Safranbolu ilçesinde konuşlanmıştır.

Karabük'te öğrenciler açısından konaklama büyük bir sorundur.Öğrenciler devlet yurtlarının kapasitesinin yetersizliğinden şikayetçilerdir. Özel yurtların ücretleri bütçeleri zorlamaktadır. Yurtları tercih etmeyen öğrenciler 100. yıl mahallesi ve Safranbolu'da eve çıkmayı tercih etmektedirler. 1+1 , 2+1 daire kiraları 2013 - 2014 dönemi itibariyle 500 TL - 1200 TL hatta daha üzerinde seyretmektedir.Karabük'te öğrenciye kiralık daire fiyatları oldukça yüksek seyretmektedir. Karabük Üniversitesi öğrencilerinin en büyük dertlerinden olan evlerin yüksek kira sorunu sosyal ağlarda sık sık dile getirmekle beraber , son çare olarak bu sorunla ilgili halka açık mektup yazmışlar.

Karabük öğrenci şehri olma yolunda emin adımlarla ilerlerken büyüyen öğrenci barınma sorunlarını çözmesi gerekiyor görünüyor.

Karabük'te Öğrenci Hayatı

Tarihi Safranbolu evleri
Tarihi Safranbolu evleri
Karabük Üniversite öğrencileri eğlenmek için şehirdeki alışveriş merkezlerini ve Safranbolu ilçesindeki Eskiçarşı civarında kafeleri tercih etmektedirler.Karabük'te sosyal hayat çok gelişmiş olmamasına rağmen tamamen de yok değildir. Şehir merkezinde ve Safranbolu'da sinema salonları bulunmaktadır. Safranbolu ilçesini mutlaka duymuşsunuzdur, turistik bir yerdir.Safranbolu gezilecek yerlerin başında yer alır. Safranbolu şehir merkezine 8 km mesafededir, yol yaklaşık 15 -20 dk sürmektedir. Safranbolu evleri 18. ve 19. yüzyıl Osmanlı şehir dokusunu yansıtmaktadır. Dünya mirası listesindedir. 

0 yorum:

Yorum Gönder