Üniversite Nasıl Bir Yerdir?

Written By blogyazari on 4 Ağustos 2013 Pazar | 00:16:00

Üniversite Nasıl Bir Yerdir? meslek yüksek okulu kampüs yerleşke
Bir ya da daha fazla fakülte ve / ve ya meslek yüksek okulu binasının yer aldığı alanlara "yerleşke" (kampüs) denir. Bir üniversitenin bir ana yerleşkesi bir ya da daha fazla uydu yani uzak yerleşkesi olur. Okulunuz da bunlardan birinde yer alır.

Fakülte - MYO birçok dersliğe sahiptir, genelde birden fazla labaratuvarı vardır. Üniversitede teneffüs zili olmaz. Ders saatleri vardır saate bakılarak dersin bitip bitmediği anlaşılır. Zaten "ders bitse de gitsek" düşüncesinde olan birçok öğrenci, ders bitiş saatinin dakika geçmesine izin vermeden hocayı uyaracaklardır. 

Bazen dersler blok yapılır. Örneğin; ard arda üç - dört ders olduğunu düşünelim. Hoca her ders saati sonunda ara vermektense, tüm dersleri bir iki küçük ara ile tümden işler. Ders biraz olsun erken biter, dağılıp toplanmak gibi zaman kaybedici durumların önüne geçilir. Hem öğrencinin hem hocanın işine gelir. 

Dersin hocası , dersin başında en önceki öğrenciye imza kağıdını verir. Herkes sıra ile imza atar. İmza atmaya siz gitmezsiniz, imza kağıdı elden ele size gelir.Başkasının yerine imza atmak başınıza dert açabilir. Bunu yapmanızı tavsiye etmiyorum. Çoğu hoca ders esnasında çaktırmadan sınıfı ve imzaları karşılaştırır. Verilen arada yerinde olmayanları fark eder v.s. , ani olarak yoklamayı bizzat kendisi yapar. İşte o zaman ak koyun kara koyun belli olur. 

Lisede olduğu gibi üniversitede de kantin vardır. Ancak genelde daha geniş ve daha düzenlidir. Ayrıca özellikle başka bölümlerle sosyalleşme burada gerçekleşir. Boş dersler başka alternatif yoksa burada geçirilir. Bilgisayar labaratuvarları ile internet ihtiyacınızı giderebilirsiniz. Okulunuzda kablosuz ağ bağlantısı olabilir onu da kullanabilirsiniz. 

Öğrenci işleri denen , çoğu öğrencinin oradaki çalışanlar yüzünden sevmediği bir yer vardır.Öğrenci işlerinde yapılan işler genelde;  öğrenci belgesi - transkript  alma, sağlık raporu sunma ve çeşitli resmi belgeleri alıp - verme gibi şeylerdir.Üniversiteye kayıt olmaya gittiğinizde de ilk uğrayacağınız yerlerdendir. Kayıt işlemi burada yapılıyor.Yine mezun olduğunuzda da diploma buradan veriliyor.Üniversitede sınavlar bu yazıda anlatılmıştır.

Bu yazı "Üniversite Nasıl Bir Yerdir?" sorusuna cevap vermek amacıyla yazılmıştır.



1 yorum:

  1. Yaa şu iki yılım bitsede bende üniversiteye gitsem ya çok istiyorum... 😁😁😁😁

    YanıtlaSil