Üniversite İçin Gidilen Şehirde Ev Kiralarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Written By blogyazari on 30 Temmuz 2013 Salı | 12:15:00

Üniversitede ev kiralamak - Üniversite İçin Gidilen Şehirde Ev Kiralarken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Üniversitede Eve Çıkmak

Üniversite hayali kurarken çoğumuzun aklında üniversitede eve çıkmak , daha bir özgür olma fikri vardır. Bir yandan okulun ilk zamanlarının heyecanını yaşarken bir yandan da "eve nasıl çıkarım" , "kimlerle çıkarım" diye düşünürüz.Bu yazımda "ev kiralarken nelere dikkat edilmelidir" , bunları anlatmaya çalışacağım. Öğrenci evi kiralamak, ilk masraflarınızın ciddi bir kısmını oluşturacaktır.

Öncelikle ev arkadaşlarınızı iyi belirlemiş olmanız çok önemlidir. Çünkü eve çıkma macerasını onlarla yaşayacaksınız. Bir nevi artık onlar yol arkadaşınızdır.

Bu kısımdan eminseniz kiralık ev arama çalışmalarına başlayabilirsiniz. Peki kiralık evi nasıl bulurum? Üniversiteyi okuduğunuz şehre göre biraz değişmekle beraber genelde aynı yöntemlerle ev bulabilirsiniz.

Nasıl Kiralık Daire Bulunur?

  • İnternet üzerinden ilanlara bakmak,
  • Öğrencilerin oturduğu semtlerde sokak sokak gezmek, özellikle sahibinden kiralık daire aramak,
  • Emlak ofislerine gitmek,
  • Öğrencilerin ev kiraladığı apartmanların  apartman görevlisine kiralık ev sormak,
  • Arkadaşlarınıza haber salmak, onların gördüğü - bildiği kiralık evlere yönelmek,
  • Ev arkadaşınız yoksa , ev arkadaşı arayanların yanına çıkmak,
Kiralık evin en ucuza mal olabileceği yöntem eğer birinin yanına çıkmayı düşünmüyorsanız, tabiki sahibinden kiralık dairelerdir. Daha sonra apartman görevlisine danışarak bulduğunuz kiralık daire gelir.Çünkü genelde apartman görevlileri de kiralık daire bulma karşılığında sizden komisyon isterler.Diğer yöntemler ise genelde emlak ofislerine gitmek ile sonuçlanacağından en ekonomik olmayan seçeneklerdir.Bu kısma kadar kiralık ev nasıl bulunur sorusunun cevabını aramaya çalıştık.

Ev Kiralarken Dikkat Edilmesi Gereken Hususlar

Eve çıkılacak kişi sayısı kadar oda bulunması rahatlık açısından çok önemlidir. Siz artık oldukça yetişkinsiniz, kendinize ait odanız olsa iyi olur. Salonu oda olarak sayabilirsiniz ancak misafirleriniz geldiğinde onları nerede ağırlayacaksınız , bunu düşünmelisiniz. Eğer odanız yeterince genişse misafirlerinizi odanızda ağırlayabilirsiniz.

Eğer tek başına eve çıkacaksanız stüdyo tipi daireler tam size göre olabilir. Eşyaları olan, güvenliği , sıcak suyu v.b. olanakları mevcut olan stüdyo tipi daireler ihtiyacınıza uygun olabilir. 

Evin kirası ve aidatı , oda sayısı gibi en önemli hususlardandır. Yine dairenin caddeye,bakkala,markete,okula,pazara,dolmuş güzergâhına,otobüs durağına olan uzaklığı oldukça önemlidir. Evin güneş gören ya da görmeyen cephede olması da kısmen önemlidir.

Kiralanacak dairenin ısıtma sistemi, aylık ortalama yakıt masrafı , yakıt tipi yine dikkat edilmesi gerekenlerdendir. Dairenin eşyalı olup olmadığı , manzarası , apartmanın interneti, uydu yayını olup olmaması da diğer dikkat edilecek hususlardır.

Tüm bunlar size uyuyorsa , sözleşmeyi okuyup imzalayabilirsiniz. :)  Eğer tüm bunlar size uygun değilse öğrenci yurdunda kalmanız sizin için daha iyi olabilir.

0 yorum:

Yorum Gönder