Öğrenci Evinde Yaşam - Ev Arkadaşlığı - 1

Written By blogyazari on 28 Temmuz 2013 Pazar | 02:57:00

Merhaba blog okuyucuları. Bu konuyu olabildiğince kapsamlı ele almaya çalışacağım. Genel konulardan bahsedeceğim ancak ağırlıkla erkek gözüyle olacak. Umarım iyi vakit geçirir, yazıyı faydalı bulursunuz.

Öğrenci evinde yaşam sanıldığı kadar kolay olmamakla beraber bazı konulara dikkat edersek çok da zor değildir hatta çok eğlencelidir. İlk dikkat edilmesi gereken konu "ev arkadaşları"dır. Evet , eve kimlerle çıkacağınız çok önemli bir husustur. Öyle ki bu husus günlük yaşamınızı , okul başarınızı dahi etkileyebilir. Genelde ev arkadaşları eve çıkmadan önce kalınan yurt arkadaşları arasından ya da sınıf arkadaşlar arasından seçilir. Uyuştuğunuz birkaç kişiye teklif götürebilir ya da teklif alabilirsiniz.

Öğrenci Evinde Yaşam - Ev Arkadaşlığı - 1
 Sınıf arkadaşlarıyla eve çıkmak biraz daha avantajlıdır. Saatleriniz örtüşür, aynı dersleri aldığınız için not tutma konusunda rahat edebilirsiniz ve de ders çalışma konusunda hemen yanı başınızda çalışabileceğiniz insanlar olacaktır. Tabi bu saydıklarım ideal şartlarda gerçekleşebilecek mevzulardır. Gerçekte ise çoğumuz haylazlıktan başımızı kaldıramayız. :)

Ev arkadaşlarımız farklı kültürlerden ,farklı şehirlerden gelmiş olabilir. Garipseyeceğiniz huylara sahip olabilirler. Yapmamız gereken şudur;  dayanılamayacak hareketleri harici tüm davranışlarını hoş görmek , dayanamayacağız kadar aykırı gelen davranışları ile ilgili karşınıza alıp konuşmaktır. Tabi tüm bunları daha eve çıkmadan da yapabilirsiniz. Ancak karşılaşacağınız durumların çoğu eve çıkmadan önce öngörebilemeyeceğiniz türdendir.

Ev yaşamı hakkında ortak kurallar koymak önemlidir.Öğrencilik hayatında sık karşılaşılan sorunlar temel olarak şunlardır; habersiz eve misafir çağırmak, bulaşıkların yıkanmaması , temizlik yapmakta gönülsüz davranmak , market - pazar alışverişinden kaytarmak ve benzeri işlerdir. Bu saydığım sorunlar "samimiyet" ile çözülemiyorsa çizelge yapma fikri denenebilir. Kaytaran arkadaş tek kişi ise bu sorunlar belki "ev içi toplumsal baskı" ile çözülebilir. :)  Unutulmaması gerekir ki iş bölümü , sorumluluklar hayatın her alanında olduğu gibi ev için de geçerlidir.

Öğrenci Evinde Yaşam - Ev Arkadaşlığı - 2

0 yorum:

Yorum Gönder