Öğrenci Evinde Masrafların Karşılanması

Written By blogyazari on 6 Eylül 2013 Cuma | 15:56:00

Öğrenci evinin masraflarını temel olarak; kira,aidat,yakıt,elektrik,su,internet,doğalgaz v.b. faturaları oluşturur. Bu tür giderler zaten her evin temel giderleridir. Bu harcamalara ek olarak ortak yemek yeniyorsa , mutfak - market  masrafı da eklenebilir.

Öğrenci Evinde Masrafların Karşılanması öğrenci evinde yaşam sosyal hayat üniversite

Eve çıkarken ilk masraflar; öğrenci evi eşyaları, depozito, ilk kira,emlakçı komisyonu,elektrik, su , doğalgaz,internet depozito ya da güvence bedelleri olabilir.

Alışverişler dönem dönem yapılacağı gibi , bir arkadaşın yolda, dışarıda olduğu zamanlarda evdeki ihtiyaç ürünlerini alması ile de , günlük alışveriş ile de karşılanabiliyor. Hal böyle olunca herkes harcama yapmış oluyor. Hesap genelde haftalık ya da ay sonu görülür. Herkes hesap tutar, zamanı gelince tüm harcamalar alt alta toplanır ve kişi sayısına bölünür. Kim eksik ya da fazla harcama yapmışsa belli olur.

Öğrenci Evinde Masrafların KarşılanmasıBir diğer seçenek ay başında ortaya para koymak. Herkes toplandığında ay sonunu çıkarabilecek kadar parayı kişi başı düşen miktar kadar ortaya koyar. Alışveriş yapacak olan o ortak paradan alarak alışveriş yapar. Ortak paradan yapılacak alışverişlerde herkesin ortak ihtiyacı , yiyeceği gibi kriterler göz önüne alınmalıdır.Bireysel ya da evde yaşayan bireylerin belli bir kısmının ihtiyacını gören alışverişlerden kaçınılmalıdır.Öğrenci evinde alışveriş işleri genelde bu şekildedir.

Tabi tüm bunlar güven,dürüstlük çerçevesinde olabilecek işlerdir. Ortaya koyulan meblağ büyük paralar olmayabilir ancak anlaşmazlıkların çoğu böyle küçük meselelerden çıkar.

Öğrenci evi eğer biraz dikkat edilirse çok ekonomiktir. Çünkü bireysel olmayan tüm masraflar bölünür.Ortaya minik giderler çıkar. Bu durum öğrenci bütçesinin sevdiği durumlardandır, öğrenci yaşamını rahatlatır.Öğrenci evinde yaşam güzeldir. Bekâr evinin durumu da aşağı yukarı aynıdır. Bu yazılanlar bekar evi için de büyük oranda geçerlidir.

0 yorum:

Yorum Gönder