Öğrenci Evinde Zaman Nasıl Geçer? - 2

Written By blogyazari on 18 Ocak 2016 Pazartesi | 04:37:00

Öğrenci evinde zaman nasıl geçer


Eğer öğrenci evinin sakinleri aynı bölümde okuyorsa ortam daha bir samimidir.İstisnalar hariç evde ,okul yolunda,okulda,kampüste hep berabersiniz. Yine "diğerleri ne yapıyor? Bir bakayım." refleksiyle yerinizden kalkar diğer odaları dolaşmaya başlarsınız. O da ne? Çoktan bir odada toplanmışlar.Muhabbet de koyu. Önce ne konuşuyorlar diye kulak kesilirsiniz. Muhabbet genelde belli konulardır. Sınavlar geliyor, x hocayı gördün mü?, benim karnım acıkmaya başladı,internetten şunu alacağım gibi konulardır. Ortam zaten samimi olduğu için konuya direkt girersiniz. Gırgır şamata yığınla... :) Öğrenci evinde zaman eğlenceli geçer.

O sırada kenarda bilgisayar açıktır. Öğrenci bünyesi en ilginç videoları seyretmeyi sever. Bu öğrencileri toplu halde eğitim videosu seyrederken göremezsiniz. Nerede eğlenceli video var. Öğrenci bunları seyreder. Şakalar yapılır,yorumlar yapılır. Güler, eğlenir öğrenci evinin sakinleri. Zaman geçer acıkırlar. Herkes yemek faslı için birbirini kolluyordur.

Eğer öğrenci evinde herkes yemekten anlamıyorsa; yemek pişiriciler ve bulaşıkçılar olarak ikiye ayrılırlar. Yemek pişiriciler daha nitelikli öğrenci arkadaşlar olarak görülse de aslında birbirlerine muhtaçtırlar.Çünkü öğrenci evinin bulaşığı normal bulaşıklara benzemez.

Yemek yapmasını bilen öğrencilerden biri ne pişirsek gibisinden soru sorar ortama. Açlıktan fazla birşey düşünemezler. Makarna yine iyi bir tercih olabilir. Fakat sanıldığı gibi öğrenciler sürekli makarna yemez. Bu klişenin dışına çıkan birçok öğrenci evi biliyorum. Eğer yıkanacak bulaşık yoksa hep beraber alışverişe çıkılır. Bazen alışveriş okuldan dönerken yapılmış da olabilir. Bulaşık varsa grup ikiye ayrılır.Bulaşıkçılar bulaşığı yıkar.Diğerleri market alışverişine gider.

Bizim öğrenci evi -eğer misafirimiz yoksa- dört kişiden oluşurdu hep. Markete toplu halde gidilmişse orada da öğrenci eğlenmeyi bilir. Sanki acıkmış olan onlar değilmişcesine sağda solda oyalanırlar. Oradan biri seslenir çok acıktığını acele etmelerini söyler. Bir diğeri market arabasını sürer.Bu arada yemek işi ile uğraşan öğrenciler hangi markette hangi reyonda ne var bilirler. Sık sık civar marketleri de gezerler. Fiyatlardan haberdardırlar. İcabında bu ürünü şuradan alalım demesini de bilir. Hedef hep öğrenci bütçesini sarsmayacak en ekonomik ürünlerdir. Bu kural zaman zaman burs/kredi alındığı vakit bozulabilir.Yine de istisnalar kaideyi bozmaz.

Markette zaman akmaktadır.Acıkan öğrenci bünyelerinde takatsizlik baş gösterir. Yemek yapacak öğrenciler talimatlara başlar, sen şunu al , sen buna bak.Bir an önce lazım olan ürünleri toparlamak gerekmektedir. Öğrenciler market arabasını doldurur kasaya yönelirler. Bu aşama da eğlencelidir. Sıradaki insanlar kesilir.Yorumlar yapılır. Falan filan. Sıra gelir hemen herkes kendiliğinden iş bölümü yapar. Bir ikisi poşetlemeye başlar , bir diğeri market arabasından alınanları kasiyerin rahat okutabileceği şekilde dizer. Marketlerde en hızlı poşetleme işini öğrenciler yapar.

Alışverişin ücreti ödenir, poşetler bölüşülür. Evin yolu tutulur. Yemek hazırlanana kadar bulaşıktan sorumlu öğrenciler sosyal ağlarda gezinir,arkadaş ekler, video seyreder,yorum yapar,yorum beğenir. Açlık artık tavan yapmıştır. Eğer sayıca fazla iseniz ve masanız yoksa ya da sırf daha rahat diye salonda yerde yemek yersiniz.Yemeğin hazır olduğu aşçı öğrenci tarafından bildirilir. O bitkin düşmüş bünyeler hemen ayaklanır. Yine iş bölümü ön plandadır. Öğrenci evinin sakinleri odalarından fırlar yemek operasyonuna girişirler.

Öğrenci evinde gazete kağıtları sofra bezi görevi görür.Pratiktir.Hemen oradan biri gazete kağıtları serer. Bir diğeri yemekleri getirir. Bir diğeri tabakları getirir derken hızlı bir şekilde sofra kurulur öğrenci evinde. İlk lokmalarını yiyen öğrencilerimiz artık iyi hissederler. Kumandaya en yakın olan oradan bir kanal açar. Bu kanal genelde oy birliği ile seçilir. Zaten birinin beğendiği programı bir diğeri de beğeniyordur genelde. Yine yorumlar,makalar,sohbet muhabbet devam eder. Yemek yedikten sonra yenilen ekmeğin poşetine çöp olan gazete kağıtları koyulur.

Yemekten sonra mayışan bünyeler genelde sofrayı geç kaldırır. Bulaşıklar yıkanır ya da ertesi güne bırakılır. Öğrenci evinin insanları artık doyduklarına göre yavaş yavaş dağılabilirler. Kimi televizyon izlemeye devam eder kimi odasına çekilip her zaman ki gibi internette gezinir. Bir diğeri kız arkadaşıyla telefonda konuşur. Saatler ilerler son bir kez birbirlerinin odalarını gezenler olur. İyi geceler dilenir.Gider yatar öğrenci evinin insanları...

0 yorum:

Yorum Gönder