Üniversiteye Kayıt Nasıl Yapılır?

Written By blogyazari on 16 Ocak 2015 Cuma | 09:28:00

Üniversiteye Kayıt Nasıl Yapılır?


Her üniversitenin yeni kayıt tarihleri farklı olsa da birbirine yakın tarihler arasında olur. Genelde bir hafta kadar sürer. Eğitim öğretim yılının başlamasından hemen öncedir. Üniversiteler kayıt için belli evraklar isterler. Bunlardan biri lise diplomasıdır. Nüfus cüzdanı fotokopisi,sabıka kaydı v.b. belgeler de istenebilir. Kayıt yaptıracağınız üniversiteyi arayıp sormanız en sağlıklı bilgiyi almanızı sağlayacaktır. Harç yatırma, üniversiteye kayıt için gerekli belgeleri toplama gibi işlemleri bir an önce bitirip üniversite kaydını tamamlamakta fayda vardır.

Üniversite kaydı çok uzun bir işlem değildir. Çok geçe bırakmamak da gerekir.  Bu işlem genelde fakültenizin öğrenci işlerinde olmaktadır. Orada bir form doldurmanızı isteyebilirler. Bu form kayıt işlemlerinin daha hızlı olması için temel kişisel bilgileri içeriyor olabilir. Üniversiteden üniversiteye farklılıklar gösterebilir. 

Kayıt kabul işlemi ile öğrenci işleri ile tanışmış olursunuz, öğrenci işlerine yolunuz zaman zaman düşecektir.Eğer kazandığınız zaman üniversitenizi ziyaret etmemişseniz, kayıt zamanı üniversitenizi ilk defa ziyaret ediyor olacaksınız. Yerleşkeyi (kampüsü) ve üniversitenin bulunduğu şehri gezmeniz tavsiye olunur.

0 yorum:

Yorum Gönder