Kredili Sistemde Not Ortalaması ile Ders Geçmek Nasıl Olur?

Written By blogyazari on 8 Haziran 2014 Pazar | 20:55:00

Kredili Sistemde Not Ortalaması ile Ders Geçmek Nasıl Olur?
Kredili Sistemde Not Ortalaması ile Geçmek Nasıl Olur?

Kredili Sistemde Dönem Not Ortalaması ile Ders Geçmek Nasıl Olur?


İçinde bulunduğunuz dönemde aldığınız derslerin kredisinin toplamı ile sizin sınavlar sonucu elde ettiğiniz kredi toplamları ile alakalıdır. Sınavlar sonucunda elde ettiğiniz puanlar, hangi harfe denk geliyorsa o harfin katsayısı ile dersin kredi sayısı çarpımı sizin o dersten elde ettiğiniz kredi toplamını ifade eder. 

Örneğin; 
ABC dersinin kredisi  2,5  ve siz sınav sonunda  BB almışsanız  ( BB 3,5 katsayı eder).
2,5 X 3,5 =  8,75  ABC dersinden elde ettiğin kredi toplamıdır.

O dönem aldığınız derslerin kredi toplamı örneğin 30 ve siz sınavlar sonucunda 60 kredi toplamı elde etmişseniz;

60 /30 = 2   dönem not ortalaması elde edersiniz. Bu halde iken DC ve DD ile kaldığınız dersleriniz var ise;  dönem not ortalaması ile geçersiniz. Buna şartlı geçme ya da dönem not ortalaması ile ders geçme denir. Bir daha dersi almazsınız, diğer dersler gibi geçmiş sayılırsınız.

Önemli NOT: Harflerin katsayısı ile şartlı geçme için gerekli dönem ortalaması her üniversitede farklı olabilir.Hesabınızı okumakta olduğunuz üniversitenin "eğitim,öğretim ve sınav yönetmeliği"ne göre yapmalısınız.

Üniversitede sınav geçme genelde bu şekilde işler. Üniversiteden üniversiteye bazı değişiklikler olabilir.Sınav notlarını üniversitenin sizin için hazırlamış olduğu öğrenci bilgi sayfasından öğrenebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder