Üniversitede Ders Geçme Notu Nedir?

Written By blogyazari on 14 Haziran 2014 Cumartesi | 00:38:00

Üniversitede Ders Geçme Notu Nedir?

Ders Geçme Notu Nedir?


Üniversitede vize ve final sınavları sonucunda elde ettiğiniz notun karşılığı bir harf vardır. AA,BA,BB,CB,CC,DC,DD,FD,FF  gibi belli puanlara karşılık harfler verilmiştir. Ders geçmek için CC harflarinin karşlığı olan puan vize ve final sınavları sonucunda elde edilmelidir.

Örneğin geçme notu: 60 CC ise; vize sınavının %40'ı ile Final sınavının %60'ı alınarak toplanır ve bu sonuç sizin geçme notunuz olur.Ders geçme notu genelde bu örnekteki gibi bir basit formül ile hesaplanır. CC gibi harf grubu belli aralıktaki puanların karşılığıdır. Örneğin CC 60 - 65 arasındaki puanlara karşılık gelebilir. Bazı durumlarda dersin hocası geçme notunu aşağı çekebilir. Örneğin geçme notu 60 olan bir sınavın geçme notu 50 puanına çekilebilir ancak yükseltilemez. Mesela 70 olamaz. Harf grubunun dışında bir de A,A-,B+,B,B- gibi not sistemi de vardır. Yine aynı şekilde bu harfler de belli bir puan aralığına karşılık gelir. DC ve DD gibi notlar dönem not ortalaması tutturulduğu taktirde şartlı geçer. 

Ders geçme notu, dönem not ortalaması, puanlara karşılık gelen notlar ve not sistemleri üniversiteden üniversiteye farklılık gösterebilir. Standart ders geçme notu ve harf gruplarının karşılığı olan puanlar üniversitelerin "eğitim öğretim ve sınav  yönetmeliği" sayfasında açıklanmıştır. Sınav notlarını üniversitenin sizin için hazırlamış olduğu öğrenci bilgi sayfasından öğrenebilirsiniz.

0 yorum:

Yorum Gönder