Öğrenci Evi Eşyası Taşımak

Written By blogyazari on 21 Şubat 2016 Pazar | 15:51:00

Öğrenci Evi Eşyası Taşımak Taşınmak


Yurttan ayrılıp eve çıkmaya karar verdiğinizde muhtemelen taşıyacak çok fazla eşyanız olmaz. Memleketten getirip kullanacağınız çeşitli eşyalar olur, lazım olan diğer eşyaları bulunduğunuz bölgedeki mağazalardan,ikinci el spot eşya satan yerlerden temin edersiniz.Genelde parça parça temin edildiğinden eşya taşırken fazla zorlanmazsınız,büyük parça eşyaları da firmalar kendi taşır.

Eğer öğrenci evi değiştiriyorsunuz,yeni bir eve taşınacaksanız işler biraz daha zorlaşır. Çünkü taşınması gereken irili ufaklı çok sayıda eşyanız bulunmaktadır. Buzdolabı,çamaşır makinesi,gardrop gibi büyük parça ev eşyalarının taşınması gerçekten zahmetlidir. Erkek öğrencilerin bu tip durumları aşması biraz daha münkün görünürken kız öğrenciler için mümkün görünmemektedir.Öğrenci evi eşyası taşımak gerçekten zahmetli ve zor bir iştir.

Öğrenci evi eşya taşıma kolileme

Ev eşyası taşımadan önce eşyaları marketlerden temin edebileceğiniz karton kutulara yerleştirmeniz gerekmektedir. Kıyafetleri,benzer kumaş eşyaları çöp torbalarına yerleştirebilirsiniz. Kutuları ağız kısımlarından koli bantı ile bantlamalısınız. Kırılabilecek eşyaları ayrı tasnif etmelisiniz. Eşyaların sahiplerinin belli olması açısından kutuların üzerine sahiplerinin ismi yazılabilir. İşe yaramayan eşyalar ayıklanır, eşya taşımaya gelen/gelecek olan arkadaşlara bu ayıklanan eşyalardan herhangi birine ihtiyaçları olup olmadığı sorulur.Yeni taşınacağız evde odaların sahiplenilmesi olayını da taşınmadan yapmanız tavsiye edilir.

öğrenci evi eşya taşımaÖğrenci evi için eşya taşırken güzel anılarınız da olur. Sınıftan birçok arkadaşınızı çağırırsınız. Herkes bir ucundan tutar. Karınca misali eşyaları eve çıkartırsınız,evden indirirsiniz. Arkadaşlıklar pekişir.Her zaman her şartta olduğu gibi öğrenci geyikleri,makaraları döner. Ev taşıma bitince her birini davet edersiniz, ikramlarda bulunursunuz. Yeni eviniz ders çalışmak,bilgisayar oyunları oynamak,müzik dinlemek ve tembellik yapmak için artık hazırdır. :)

Öğrenci evi eşyası taşırken yük ve eşya taşıyan nakliye firmalarından faydalanabilirsiniz.Bu firmalar yük ve eşya taşırken kendi bünyelerinde çalıştırdıkları hamalları kullanırlar. Çok yüksek binalar için asansörlü eşya taşıma nakliye firmalarından hizmet alabilirsiniz.Birçok apartman bina asansörü ile eşya taşımaya izin vermemektedir. Eşya taşıma işini gören yönetici hemen asansörü kapattırır, sorduğunuzda "bakımda" ya da "bozuk" cevabını alırsınız. O yüzden biraz araştırarak uygun fiyata asansörlü taşımacılık yapan firmalardan hizmet almanız en mantıklı seçenek olarak görünüyor.

1 yorum:

  1. Öğrenciyken ev taşımak mı? Allah yardım etsin valla! Evi bulmak ayrı dert, taşımak ayrı bir dert.

    YanıtlaSil